Kövess minket!
  
     

Hogyan költözködjünk gazdaságosan és praktikusan?

Hogyan költözködjünk gazdaságosan és praktikusan?
2015, május 27.

Ha úgy döntünk, hogy külföldön szeretnénk folytatni életünket, vagy akár csak néhány évig élveznénk egy másik ország nyújtotta lehetőségeket, gondoskodnunk kell a költözésről.

Külföldre költözéskor hatványozottan fontos, hogy kizárólag azon használati tárgyait és „holmijait” csomagolja össze az ember, melyekre valóban szüksége van és az adott tárgy nélkülözhetetlen.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a költözés során nem csomagolhatjuk el kedvenc kispárnánkat, de rendkívül fontos meghúzni egy határt, amivel elválasztjuk a hasznos, illetve haszontalan tárgyak halmazát.

Vegyük is végig!

Ha költözésre adjuk a fejünket, általában tisztában vagyunk azzal, hogy új otthonunk milyen felszereltségű. Értjük ezt arra, hogy van-e mosógép, mikrohullámú sütő, esetleg konyhai kiegészítők terén, milyen hiányosságokra számíthatunk. Például van-e étkészlet és az megfelel-e az igényeinknek. Ennek fényében mérlegelni kell, hogy új otthonunkba a régiből kívánjuk elszállíttatni a hiányzó darabokat, vagy már ott szerezzük be őket, ami nem jelent többletköltséget a szállítás során.

A második pontunk, a saját tárgyak halmaza. Ennél a résznél érdemes először egy nagy szortírozást végezni. Dobjuk ki, ami biztosan nem kell. Ezt követően a fennmaradó tárgyak közül válogassuk ki, azokat a holmikat, melyekre valóban szükségünk van. Ha ez nehézséget jelent, készítsünk egy listát és vegyük át tételesen a felsoroltakat, míg egy már reális mennyiséghez nem jutunk.

Szortírozzon és költözzön a lehető legpraktikusabban!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
nemzetközi költöztetés
Külföldre költözik? Válasszon nemzetközi szállíttatást!

Az elmúlt évek során egyre népszerűbb a külföldi munkavégzés, nyelvtanulás, új élmények szerzésének lehetősége más országokban. Napról napra több ember...

Close